Articles

د خوږ خوند د تشخیصولو او معلومولو لپاره مصنوعي ژبه:

د سویلي کوريا څېرونکي په ۲۰۲۲ کال د یو داسي سیسټم په جوړولو بریالي شوي چې خواږه خوراکونه او خواږه خوندونه تشخیصوي. د خوراک او څښاک شرکتونه اکثره وخت د خواږه خوراکونو د خوږوالي د اندازې په معلومولو کې...

Read More

هغه باکټریاوي چې ککړه هوا په سون توکو، کالیو او بوتلونو بدلوي:

په امریکا کې یو لابراتوار د میلیاردونو باکټریاوو یوه لویه مجوعه تشکیل کړې چې کولای شي د هوا ککړتیا په ایتانول بدل کړي. په شیکاګو کې د لنزاټک(Lanzatech) په نوم لابراتوار په دې توانېدلې چې د مصنوعي باکټریاوو څخه...

Read More